نحوه خرید کارت SD، کلاس‌ها، اندازه‌ها و سرعت آنها

کارت‌های Secure Digital (SD) در دوربین‌های دیجیتال، پخش کننده‌های موسیقی، تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شود. اما همه کارت‌های SD به یک اندازه تولید نشده اند. شما کلاس‌های مختلفی از سرعت، اندازه‌های فیزیکی و ظرفیت‌های مختلفی را برای انتخاب کردن پیدا خواهید کرد. در ادامه این مطلب با نحوه خرید کارت SD به طور کامل آشنا خواهید شد.

برخی از دستگاه‌ها، مانند دوربین‌ها، ممکن است به کارت SD برای محل ذخیره اولیه خود نیاز داشته باشند. سایر دستگاه‌ها‌، مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی کامپیوترها، ممکن است توانایی استفاده از کارت SD را برای افزایش فضای ذخیره سازی ایجاد کنند. با این حال، دستگاه‌های مختلف به انواع مختلفی از کارت‌های SD نیاز دارند. در نتیجه تفاوت‌هایی وجود دارد که باید هنگام انتخاب و خرید کارت SD مناسب دستگاه خود به خاطر داشته باشید.


بررسی سرعت جهت خرید کارت SD

همه کارت‌های SD سرعت یکسانی ندارند. این موضوع برای بعضی از کارها بیش از بقیه مهم است. به عنوان مثال، اگر شما یک عکاس حرفه‌ای هستید که به سرعت پشت سر هم بر روی یک دوربین DSLR عکس می‌گیرید و آنها را در فرمت RAW با وضوح بالا ذخیره می‌کنید، سریعترین کارت SD را می‌توانید بگیرید تا دوربین شما بتواند عکس‌های گرفته شده را در اسرع وقت ذخیره کند. اگر می‌خواهید فیلم با وضوح بالا ضبط کنید و آن را مستقیماً در کارت SD ذخیره کنید، کارت SD سریع نیز مهم است. اگر فقط چند عکس را در یک دوربین عادی ذخیره می‌کنید یا از کارت SD برای ذخیره برخی از فایل‌های رسانه‌ای در تلفن هوشمند خود استفاده می‌کنید، سرعت چندان مهم نیست.

تولیدکنندگان از مفهوم کلاس‌های سرعت برای اندازه گیری سرعت کارت SD استفاده می‌کنند. انجمن SD که استاندارد کارت SD را تعریف می‌کند در واقع سرعت دقیق مربوط به این کلاس ها را مشخص نمی‌کند، اما دستورالعمل‌هایی را ارائه می‌دهد.

تصویر یک کارت اس‌دی 64 گیگابایتی را نشان می‌دهد.

چهار کلاس سرعت مختلف وجود دارد که عبارتند از 10 ، 6 ، 4 و 2. کلاس 10 سریعترین نوع کارت SD است. این کلاس برای ضبط ویدیوی Full HD و ضبط فیلم HD پیوسته مناسب است. کلاس 2 کمترین سرعت را دارد. این کلاس برای ضبط فیلم با کیفیت استاندارد مناسب است. همچنین کلاس‌های 4 و 6 برای ضبط فیلم با کیفیت بالا مناسب ارزیابی می‌شوند.

همچنین دو کلاس سرعت فوق العاده بالا (UHS) 1 و 3 وجود دارد. اما گران تر هستند و برای استفاده حرفه ای طراحی شده‌اند. کارت‌های UHS برای دستگاههایی پشتیبانی می‌شوند که از UHS پشتیبانی می‌کنند.

در اینجا آرم های مربوط به سرعت کلاس SD به ترتیب از کمترین (کلاس 2) به سریع ترین (کلاسUHS3 ) آورده شده است:

نشان دهنده اعداد مربوط به سرعت کارتهای SD است.

احتمالاً با کارت کلاس 4 یا 6 جهت استفاده معمول در دوربین دیجیتال، تلفن هوشمند یا تبلت مشکلی نخواهید داشت. کارت‌های کلاس 10 ایده آل است اگر در حال فیلم برداری با وضوح بالا یا عکس‌های RAW هستید. کارت‌های کلاس 2 این روزها کمی عقب هستند، بنابراین ممکن است بخواهید از آنها برای همه کاربردها به جز ارزان‌ترین دوربین‌های دیجیتال اجتناب کنید. بالاخره حتی یک تلفن هوشمند ارزان نیز می‌تواند فیلم HD ضبط کند. 

کلاس سرعت کارت SD در خود کارت SD مشخص شده است. فقط به دنبال آرم آن بگردید. هنگام خرید کارت، کلاس سرعت را در لیست فروشگاه آنلاین یا بسته‌بندی کارت مشاهده خواهید کرد. به عنوان مثال، در عکس زیر، کارت SD میانی کلاس 4 است، در حالی که دو کارت دیگر کلاس 6 هستند.

تصویر 3 عدد کارت اس‌دی را نشان می‌دهد.

اگر نماد کلاس سرعت را مشاهده نکردید، یک کارت SD کلاس صفر (0) دارید. این کارت‌ها قبل از معرفی سیستم درجه‌بندی کلاس سرعت طراحی و تولید شده اند. سرعت آنها حتی از کارت کلاس 2 نیز کندتر است.


اندازه فیزیکی

کارت‌های SD نیز در اندازه های مختلف ارائه می‌شوند. شما کارت SD استاندارد، کارت miniSD و کارت microSD را خواهید دید. 

کارت‌های SD استاندارد بزرگترین نوع کارت هستند، اگرچه هنوز هم بسیار کوچک هستند. اندازه آنها 32x24x1/2 میلیمتر است و وزن آنها فقط دو گرم است. امروزه بیشتر دوربین‌های دیجیتال برای فروش هنوز از کارت‌های SD استاندارد استفاده می‌کنند. آنها از طراحی آشنای گوشه برش خورده برخوردارند.

کارت‌های miniSD کوچکتر از کارت‌های SD استاندارد هستند. آنها ابعادی معادل 21/5x20x1/4 میلیمتر و وزنی حدود 8/0 گرم دارند. این اندازه کمترین اندازه امروزی است. کارت‌های miniSD به ویژه برای تلفن‌های همراه، کوچک طراحی شده‌اند. اما اکنون که اندازه کوچکتر هم داریم (کارت‌های microSD) کارت‌های miniSD خیلی رایج نیستند.

کارت‌های microSD کوچکترین اندازه کارت SD هستند. اندازه آنها معادل 15x11x1 میلیمتر است و وزن آنها فقط 25/0 گرم است. این کارت‌ها در اکثر تلفن‌های همراه و تلفن‌های هوشمندی که از کارت‌هایSD  پشتیبانی می‌کنند استفاده می‌شود. آنها همچنین در بسیاری از دستگاه‌های دیگر مانند تبلت نیز استفاده می‌شوند.

انتخاب اندازه کارت در واقع مربوط به آنچه در دستگاه شما وجود دارد است. کارت‌های SD فقط در اسلات‌های منطبق قرار می‌گیرند. نمی‌توانید کارت microSD را به شکاف استاندارد کارت SD متصل کنید. با این حال، می‌توانید آداپتورهایی را خریداری کنید که به شما امکان می‌دهد کارت SD کوچکتر را به فرم کارت SD بزرگتری متصل کرده و در شکاف مناسب قرار دهید. در زیر می‌توانید یک آداپتور را مشاهده کنید که به شما امکان می‌دهد از کارت microSD در یک اسلات کارت SD استاندارد استفاده کنید.

تصویر کارت میکرو اس‌دی همراه با رابط آن


ظرفیت کارت SD

مانند درایوهای فلشUSB ، درایوهای سخت، درایوهای حالت جامد و سایر ابزارهای ذخیره سازی، کارت‌های SD مختلف می‌توانند فضای ذخیره سازی متفاوتی داشته باشند.

اما تفاوت بین ظرفیت کارت SD در اینجا متوقف نمی‌شود. اندازه کارت‌های ظرفیت استاندارد SD یا SD Standard Capacity (SDSC) از 1 مگابایت تا 2 گیگابایت است. حتی بعضی اوقات ظرفیت آنها 4 گیگابایت است که البته استاندارد نیست. استاندارد کارت ظرفیت بالای SD یا SD High Capacity (SDHC) بعداً ایجاد شد و به کارتها اجازه می‌دهد اندازه 2 گیگابایت تا 32 گیگابایت داشته باشند. ظرفیت استاندارد SD یا SD Extended Capacity (SDXC)  که حتی جدیدتر است و به کارتها اجازه می‌دهد تا ظرفیت 32 گیگابایت تا 2 ترابایت را داشته باشند.

برای استفاده از کارت SDHC یا SDXC ، باید مطمئن شوید که دستگاه شما از این استانداردها پشتیبانی می‌کند. در این مرحله، اکثریت قریب به اتفاق دستگاه‌ها باید از SDHC پشتیبانی کنند. در حقیقت، کارتهای SD شما احتمالاً کارتهای SDHC هستند. کارت‌های SDXC جدیدتر و کمتر متداول است.

تصویر یک کارت اس‌دی 8 گیگابایتی با سرعت 6

کلام آخر اینکه هنگام خرید کارت SD، باید به کلاس، اندازه و ظرفیت مناسب جهت نیازهای خود توجه داشته باشید و با توجه به این موضوعات کارت را خریداری کنید. مطمئن شوید که دستگاه شما از چه چیزی پشتیبانی می‌کند. دستگاه را کاملا بررسی کنید و بعد از اطمینان از میزان سرعت و ظرفیت مورد نیاز کارت را خریداری کنید.  




مطالبی که شاید برای شما مفید باشد

آنچه باید درباره استفاده از میان‌افزار UEFI به جای BIOS بدانید

چگونه نسخه بایوس خود را بررسی کنیم و آن را به روز رسانی (آپدیت) کنیم

چه زمانی باید درایورهای خود را به روز رسانی (آپدیت) کنید




این پست دارای یک نظر است

  1. Said AmeryZadeh

    بسیارمفید

دیدگاهتان را بنویسید