گاهی اوقات بعضی از کاربران با توجه به نیازی که احساس میکنند مجبورند از چند کارت گرافیک به طور همزمان بر روی سیستم کامپیوتر خود بهره ببرند. اما این امکان وجود دارد که مادربرد مورد استفاده در تعداد اسلات PCI Express x16 محدودیت داشته باشد. یا به علت تولید گرمای زیاد باید کارتهای گرافیک را با فاصله از هم قرار داد. برای رفع این مشکل باید از آداپتورهای خاصی استفاده کرد که در ادامه شکل آنها آورده شده است. همچنین چند مدل از کارتهای جانبی که توسط این اسلاتها به مادربرد متصل میشوند را معرفی میکنیم.
در زیر شکل چند مدل از تبدیلهای (آداپتورهای) PCIe آورده شده است. همچنین شکلی آورده شده است که نشان میدهد کارتهای گرافیک با استفاده از این آداپتورها در فاصله زیادی از مادربرد در حال کار هستند.




در این بخش چندین کارت مختلف که بر روی اسلاتهای PCIe نصب میشوند تا قابلیتی به سیستم اضافه کنند را معرفی میکنیم.
کارت پیسیآی اکسپرس USB 3.0
گاهی اوقات با توجه به نیاز، به تعداد زیادی پورت USB و یا به پورت USB 3 نیاز میشود. اما مادربرد مورد استفاده فقط پورت USB 2 را پشتیبانی میکند. در این شرایط میتوان از کارتی مانند USB 3.0 استفاده کرد تا نیاز مورد نظر از لحاظ تعداد و مدل را بر طرف کند. همچنین پورت USB میتواند به صورت داخلی یا خارجی در دسترس باشد. تعداد پورتهای موجود بر روی کارت با توجه به نوع کارت مورد استفاده میتواند از 1 تا چندین عدد متغیر باشد. در شکل پایین چندین مدل از این کارتها آورده شده است.

کارت پیسیآی اکسپرس SATA
گاهی اوقات به تعداد بالایی از پورتهای ساتا نیاز است. با توجه به اینکه تعداد پورتهای ساتای مادربرد محدود است، میتوان از کارت ساتا برای افزایش تعداد پورتهای ساتا بهره برد. در بعضی شرایط هم لازم است که به پورت ساتا از خارج کیس دسترسی وجود داشته باشد (مانند پورتهای USB). در این شرایط هم میتوان از کارت ساتا استفاده کرد. باید توجه شود که کارتهای ساتا چه داخلی و چه خارجی توانایی پشتیبانی از 1 تا چندین پورت را دارند. میتوان با توجه به شرایط کاری کارت مورد نیاز را انتخاب کرد.

کارت PCI Express Serial / Com
اکثر مادربردهای جدید فاقد پورت سریال هستند. در صورتی که دستگاههای PLC و اکثر دستگاههای صنعتی به وسیله این پورتها به کامپیوتر متصل میشوند و یا در شرایطی که به تعداد بیشتری پورت سریال نیاز است میتوان از کارت سریال استفاده کرد. این کارتها با نامهای مختلف کارت کام، کارت سریال و کارت RS232 در بازار شناخته میشود. این کارتها با توجه به نوع آن میتواند 1 تا چندین پورت سریال را پشتیبانی کند.

کارت PCI Express Sound
در مواقعی که پورتهای صدای مادربرد (پورت اسپیکر و پورت میکروفون) جهت بر طرف کردن نیازهای ما کافی نیستند و یا میخواهیم کار صدای حرفهای را انجام بدهیم واحتیاج به سیستم صدای پیشرفته داریم در این شرایط میتوان از کارت صدا بهره گرفت.

در پایان ذکر این نکته بسیار لازم و ضروری است که برای نصب هر کدام از این کارتها اول باید برق سیستم را به طور کامل قطع کرد و بعد از باز کردن درب کیس کامپیوتر کارت مورد نظر را متصل کرد. بعد با توجه به اینکه آیا کارت دارای سیدی نصب هست یا نه آنرا نصب کرد. بعد از آن میتوان از کارت مورد نظر استفاده کرد.
مطالبی که شاید برای شما مفید باشد
BIOS پس از بوت شدن چه کاری انجام میدهد
چرا رمز ورود ویندوز برای محافظت از دادههای شما کافی نیست