آیا باتری گوشی اندروید شما همیشه خالی است؟ اگر پاسخ شما به این سوال بله است باید بدانید که میتوانید به راحتی بررسی کنید که دقیقاً کدام یک از برنامهها بیشرین میزان مصرف باتری را در گوشی اندروید شما داشته است. برای یادگیری چگونگی بررسی میزان مصرف باتری گوشی توسط برنامهها در اندورید در این مقاله همراه ما باشید.
دسترسی به صفحه نمایش درصد باتری
به بخش تنظیمات (Settings) گوشیهای خود بروید، سپس به بخش دستگاه (Device) بروید و گزینه باتری (Battery) را انتخاب کنید.

همچنین میتوانید پنل تنظیمات سریع را در بخش اعلانها پایین بیاورید. سپس روی نماد باتری (یا نماد ذخیره باتری (Battery Saver) در اندروید اوریو (Oreo)) ضربه بزنید. بعد از این کار شما مستقیم به این صفحه میروید.

صفحه باتری فقط میزان مصرف باتری از آخرین شارژ کامل را نشان میدهد. اگر به تازگی گوشی یا تبلت خود را شارژ کردهاید، خیلی مفید نخواهد بود. در حالت ایده آل، هنگامی که شارژ دستگاه شما نسبتاً کم است، میخواهید این صفحه را بررسی کنید. این کار را انجام میدهید تا مطلع شوید کدام برنامهها، اجزای سخت افزاری و سرویسهای سیستمی از آخرین شارژ، چه میزان باتری استفاده کردهاند.
شما یک نمودار با اطلاعات میزان مصرف باتری گوشی را در نسخههای قدیمی اندروید (نوقا و نسخه های قبلی) دریافت خواهید کرد. شما می توانید دقیقاً در زیر آن نمودار به بررسی زمان حال باتری بپردازید. در Oreo و نسخههای بالاتر، چندین تنظیمات باتری در بالای لیست ظاهر میشوند. بنابراین برای دیدن موارد مطرح شده باید به پایین صفحه بروید.

در دستگاههای سامسونگ، برای دیدن این لیست، باید روی دکمه استفاده از باتری (Battery Usage) در منوی باتری ضربه بزنید.

با فرض اینکه دستگاه شما به مدت کافی کار کرده است، دقیقاً متوجه میشوید که چه چیزی باعث شده تا باتری دستگاه شما خالی شود و در چه زمانی این اتفاق افتاده است. برای مشاهده جزئیات بیشتر میتوانید روی یک برنامه یا سرویس ضربه بزنید.

اطلاع از آمارهای پیشرفته مصرف باتری گوشی
اندروید در واقع اطلاعات مصرف باتری گوشی را بسیار بیشتر از آنچه در صفحه تنظیمات باتری نشان میدهد، جمع آوری میکند. سابقا برای برنامه ای مانند Better Battery Stats امکان درخواست مجوز BATTERY_STATS و دسترسی به این اطلاعات وجود داشت. در نتیجه شما میتوانید آمار دقیقتری از باتری را مشاهده کنید. به عنوان مثال، شما میتوانید اطلاعات مربوط به ساعتهای بیداری را مشاهده کنید.
متأسفانه، Google این مجوز را از Android حذف کرده و برنامهها دیگر نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند. اما بدون روت کردن، شما فقط به اطلاعات ارائه شده در صفحه باتری داخلی Android دسترسی خواهید داشت. زیرا این برنامهها به این داده ها دسترسی ندارند.
با این وجود، هنوز چند روش مختلف وجود دارد که میتوانید نمایش باتری معنی دارتری را در Android دریافت کنید. برنامه مورد نظر ما برای به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد باتری شما (بدون روت کردن) برنامه AccuBattery است. این برنامه بینش بیشتری راجع به اینکه کدام برنامهها بیشترین میزان مصرف باتری گوشی را دارند، ارائه میدهد. همچنین به بررسی دقیق سلامت باتری گوشی شما میپردازد. این برنامه یکی از برنامههایی است که با گذشت زمان بهتر و مفیدتر میشود. بنابراین هرچه بیشتر از آن استفاده کنید، آن را بیشتر دوست خواهید داشت.

آیا این تمام خدمات سیستم و سخت افزار است؟
در اندروید نوقا (Nougat) و پایینتر از آن، اطلاعات سخت افزاری و سیستم عامل در این لیست در کنار برنامههایی که باتری را مصرف میکنند، نشان داده میشود. اما در اندروید اوریو (Oreo)، این اطلاعات اضافی به طور پیش فرض از هم جدا شده اند. برای یافتن این اطلاعات، باید روی دکمه منو در گوشه بالا سمت راست ضربه بزنید. سپس گزینه نمایش استفاده کامل از دستگاه (Show full device usage) را انتخاب کنید. با این کار میتوانید اجزای سخت افزاری و خدمات سیستم عامل را در حال مصرف باتری مشاهده کنید. فقط بخاطر داشته باشید این یک لیست جداگانه است و هیچ برنامهای را که از باتری استفاده میکند را شامل نمیشود.

با ضربه زدن روی آن میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد عنصر سخت افزاری یا سرویس مورد نظر دریافت کنید. هنگامی که آنها را باز میکنید از باتری استفاده میکنند، همچنین ممکن است برخی از آنها هنگام اجرا در پس زمینه باتری مصرف کنند. همه موارد غیر از برنامههای موجود در این لیست به شرح زیر است:
- صفحه نمایش (Screen): این گزینه میزان انرژی مصرفی صفحه و نور پس زمینه آن را نشان میدهد. صفحه شما همیشه از مقدار قابل توجهی انرژی استفاده میکند. با کاهش روشنایی صفحه و پیکربندی اندروید برای خاموش کردن صفحه هنگام استفاده نکردن از آن، میتوانید میزان استفاده را کمی کاهش دهید.
- وای فای (Wi-Fi): این گزینه میزان انرژی مصرف شده توسطWi-Fi دستگاه شما را نشان میدهد. هنگامی که به Wi-Fi متصل هستید و حتی وقتی متصل نیستید همیشه مقداری از برق را مصرف میکند. وقتی از شبکه Wi-Fi استفاده نمیکنید میتوانید با غیرفعال کردن Wi-Fi در مصرف انرژی صرفه جویی کنید.
- سلول آماده به کار (Cell Standby): با فرض اینکه از دستگاهی با اتصال به گوشی همراه استفاده میکنید، در این شرایط گوشی همراه همیشه از برق استفاده میکند. اگر سیگنال سلولی ضعیفی دارید، این موضوع می تواند منجر به مصرف برق بیشتر شود.
- سیستم عامل اندروید (Android OS): این گزینه تمام شارژ باتری مورد استفاده سیستم عامل زیربنایی اندروید را تأمین میکند، که فرایندهای در حال اجرا را مدیریت میکند، رابط کاربری با سخت افزار شماست و همه کارهای سطح پایین را انجام میدهد.
- سیستم اندروید (Android System): علی رغم نام آن، این گزینه جدا از سیستم عامل Android است. این گزینه نشان دهنده انرژی باتری است که توسط مواردی مانند برنامه تنظیمات، دستگاههای ورودی و سایر خدمات سیستم استفاده میشود. با فعال کردن حالت صرفه جویی در مصرف باتری میتوانید کمی از انرژی مصرفی این خدمت را ذخیره کنید.
- خدمات گوگل پلی (Google Play Services): این خدمات شامل انواع خدمات، از جمله خدمات گوگل پلی، مدیر حساب گوگل، چارچوب خدمات گوگل و پشتیبان گوگل است. این فقط یک بسته خدمات دیگر است که توسط دستگاه Android شما استفاده میشود. حالت صرفه جویی در باتری می تواند باعث کاهش مصرف انرژی در این فرایندهای پس زمینه نیز شود.
- تلفن یا تبلت بیکار (Phone idle or Tablet idle): دستگاه Android شما فقط به دلیل روشن بودن، حتی اگر در حالت کم مصرف کاملاً بیکار باشد، از مقداری برق استفاده میکند.
- کاربران (Users): اگر چندین حساب کاربری در تلفن یا تبلت اندرویدی خود تنظیم کرده باشید، یک مورد کاربر (User) جداگانه برای هر کاربر در اینجا مشاهده خواهید کرد. این به شما کمک میکند بفهمید حسابهای کاربری دیگر چقدر در مصرف باتری شما نقش داشته اند.

روش ذخیره کردن شارژ باتری در گوشی اندورید
احتمالاً میدانید که وقتی از امکانات گوشی استفاده نمیکنید میتوانید روشنایی صفحه خود را کاهش داده و Wi-Fi و بلوتوث را غیرفعال کنید. اما باید بدانید که فراتر از این ترفندهای ساده کارهای بیشتری میتوانید انجام دهید.
اگر بخش نمایش باتری نشان میدهد برنامه ای از باتری زیاد استفاده میکند، ممکن است بخواهید آن را حذف یا جایگزین کنید. برنامهها در صورت استفاده واقعی از آنها، قطعاً روی صفحه باتری شما ظاهر میشوند. اما برخی از برنامهها از مصرف انرژی بیشتری نسبت به برنامههای دیگر برخوردارند. به عنوان مثال، یک بازی سه بعدی پرمصرف، از باتری بیشتر نسبت به برنامه متوسط استفاده میکند.
برخی از برنامهها در پس زمینه نیز اجرا میشوند. حتی درصورتی که فعالانه از آنها استفاده نمیکنید، از باتری استفاده میکنند. جلوگیری از اجرای برنامهها در پس زمینه به طور کامل امکان پذیر نیست. اما ممکن است در تنظیمات یک برنامه بتوانید عملیات پس زمینه آن را غیرفعال کنید. در غیر اینصورت، میتوانید برنامه را حذف یا غیرفعال کنید و از گزینه دیگری استفاده کنید. به عنوان مثال، به جای برنامه فیس بوک که تشنه برق است، میتوانید از سایت تلفن همراه فیس بوک که دوستدار باتری است استفاده کنید.
اگر تلفن شما از اندروید اوریو استفاده میکند، هنگام اجرای برنامه در پس زمینه، مصرف باتری آن را به شما اطلاع میدهد. اگر این ویژگی را دوست ندارید، میتوانید آن را خیلی راحت غیرفعال کنید. اما برای مراقبت از برنامههایی که بی قاعده میشوند این ویژگی نیز میتواند بسیار مفید باشد.
سایر ویژگیهای اندروید نیز می توانند به شما در صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند. حالت صرفه جویی در مصرف باتری، دستگاه شما را در حالت محافظه کارتری قرار میدهد که در این صورت کار کمتری در پس زمینه مجاز خواهد بود.

صفحه باتری به شما نشان میدهد که باتری شما کجا بیشترین مصرف را داشته است، اما شما هستید که میتوانید با این اطلاعات کاری انجام دهید. فقط دسترسی به اطلاعات دوره های زمانی بیشتر خوب است، به خصوص اگر اخیراً دستگاه خود را شارژ کرده باشید. به عنوان مثال، داده های مصرف باتری در 24 ساعت گذشته مفید خواهد بود.
ویژگیهای مشابه در ویندوز 10 مایکروسافت، آیفونها و iPad های اپل و Mac OS X موجود است. شما میتوانید دقیقاً آنچه را که از باتری استفاده میکند ببینید و تصمیمات آگاهانهای را برای کمک به طولانی شدن عمر باتری خود بگیرید.
مطالبی که شاید برای شما مفید باشد
جلوگیری از خاموش شدن صفحه نمایش گوشی اندرویدی
روش دسترسی به کلیپ بورد اندروید
ممنون از شما