برخی از گوشی های Android پروندهها ی موقت مورد استفاده برای مواردی مانند به روزرسانی سیستم عامل را در یک بخش حافظه پنهان ذخیره میکنند. ممکن است در سراسر وب توصیههایی وجود داشته باشد که نشان میدهد که باید هر از گاهی این قسمت را پاک کنید. اما آیا این ایده خوبی است؟ ما در این مقاله در مورد پاک کردن حافظه پنهان سیستم اندروید بحث خواهیم کرد.
حافظه پنهان سیستم اندروید چیست و چه اطلاعاتی در آنجا ذخیره میشود؟
قبل از ارائه نسخه نوقا (Nougat)، اندروید از حافظه پنهان سیستم برای ذخیره فایلهای به روزرسانی سیستم استفاده میکرد. اما دیگر اندروید از این روش استفاده نمیکند.
اکنون بسیاری از گوشی های مدرن حتی حافظه پنهان سیستم ندارند. اگر حافظه پنهان سیستم داشته باشید، در یک قسمت جداگانه از حافظه اصلی گوشی شما قرار دارد. فایلهای ذخیره شده در آن، فضای قابل دسترسی توسط کاربر را اشغال نمیکنند. در عین حال هم پاک کردن حافظه پنهان سیستم به شما امکان نمیدهد برنامه جدیدی دانلود کنید، فایلها یا عکس های بیشتری ذخیره کنید.
حافظه پنهان سیستم با دادههای ذخیره شده توسط برنامهها که مختص آن برنامه خاص است نیز متفاوت است. به عنوان مثال، برنامهSpotify برای پخش سریعتر (و آفلاین) موسیقی را در پرونده کش (حافظه پنهان) خود ذخیره میکند. هر برنامه دارای فایل حافظه پنهان مخصوص به خود است که جدا از پرونده حافظه نهان سیستم است و فضای قابل دسترسی کاربر را اشغال میکند. پاک کردن حافظه پنهان یک راه عالی برای آزاد کردن فضا است. فقط به خاطر داشته باشید که هنگام استفاده از برنامه، حافظه پنهان دوباره بازسازی میشود. بنابراین اگر به فضای بیشتری نیاز دارید پاک کردن آن یک راه حل دائمی نیست.
آیا باید حافظه پنهان سیستم اندروید را پاک کرد؟
پاک کردن حافظه پنهان سیستم اندروید نباید مشکلی ایجاد کند، اما همچنین کمک چندانی هم نخواهد کرد. فایلهایی که در آن ذخیره شده است، به دستگاه شما امکان میدهد بدون نیاز به بازسازی مداوم، به اطلاعات مرجع معمول دسترسی داشته باشد. اگر حافظه پنهان را پاک کنید، دفعه بعد که گوشی شما به آنها نیاز داشت، سیستم آنها را بازسازی میکند (دقیقاً مانند حافظه پنهان برنامه).
در حالی که ما توصیه نمی کنیم حافظه پنهان سیستم را پاک کنید، به خصوص به طور منظم یا بدون دلیل اما در مواردی میتواند به شما کمک کند. به عنوان مثال، گاهی اوقات، این پروندهها ممکن است خراب شده و مشکلاتی را ایجاد کنند. اگر در گوشی خود با مشکلی روبرو هستید و گزینههای دیگری ندارید، شاید بتوانید این روش را امتحان کنید.
نحوه پاک کردن حافظه پنهان گوشی

همانطور که گفته شد، برخی از گوشی ها دارای پارتیشن حافظه پنهان سیستم نیستند. ما چندین گوشی را آزمایش کردیم و فقط گوشیهای OnePlus و Alcatel به ما اجازه دادند حافظه پنهان را پاک کنیم. به عنوان مثال سامسونگ گلکسی، گوگل پیکسل و گوشی های Oppo و Honor چنین گزینه ای را نداشتند. مانند بسیاری از موارد درAndroid ، روش این کار برای گوشی شما ممکن است متفاوت باشد.
برای پاک کردن حافظه پنهان گوشی خود، ابتدا باید دستگاه را در حالت بازیابی دوباره راه اندازی کنید. برای انجام این کار، ابتدا دستگاه را خاموش کنید. سپس دکمه روشن / خاموش و کاهش صدا را فشار داده و نگه دارید تا گوشی دوباره روشن شود. اگر این روش کار نکرد، ممکن است ترکیب دکمه در دستگاه شما متفاوت باشد. در صورت لزوم به اسناد کاربر مربوط به گوشی خود مراجعه کنید.

ممکن است از شما بخواهد رمز عبور را وارد کنید. در این صورت، رمز ورود قفل صفحه خود را وارد کنید تا وارد حالت بازیابی شوید.

در برخی از دستگاهها، ممکن است صفحه لمسی در حالت بازیابی کار کند. در این شرایط به شما این امکان را میدهد که روی گزینهای که میخواهید انتخاب کنید ضربه بزنید. در سایر موارد، باید با فشار دادن دکمههای افزایش و کاهش صدا، با استفاده از دکمه روشن / خاموش به عنوان کلید ورود (enter) گزینههای مختلف را پیمایش کنید.
از اینجای کار به دستگاه خاص شما بستگی دارد، اما شما به دنبال نوعی گزینه پاک کردن حافطه پنهان (Wipe cache) هستید. اگر مشکلی دارید ممکن است لازم باشد به اسناد مربوط به دستگاه خاص خود مراجعه کنید.

پس از یافتن گزینه صحیح، آن را انتخاب کنید. از آنجا که این یک تصمیم برگشت ناپذیر است، برخی از دستگاهها ممکن است از شما بخواهند تأیید کنید که می خواهید ادامه دهید یا نه. پس از تأیید، پاک کردن آن پارتیشن فقط چند ثانیه طول می کشد.
پس از اتمام کار، از گزینه راه اندازی مجدد در بازیابی برای راه اندازی مجدد گوشی خود استفاده کنید. گوشی شما به طور معمول روشن میشود و شروع به کار خواهد کرد.
مطالبی که شاید برای شما مفید باشد
چگونگی ویرایش و برش عکس در اندروید
چگونگی ریست کردن تنظیمات شبکه اندروید
چگونگی به اشتراک گذاشتن پسورد وای فای در اندروید