کدام سرویس (Service) ویندوز را می‌توانید با خیال راحت غیرفعال کنید

اگر می‌خواهید آخرین سد عملکردی را از کامپیوتر شخصی خود خارج کنید، ممکن است بخواهید برخی از سرویس های داخلی ویندوز را غیرفعال کنید. اما کدام یک را نباید غیرفعال کنید؟ و کدام یک را می‌توانید با خیال راحت غیرفعال کنید؟

اصولا غیرفعال کردن سرویس های مایکروسافت که در ویندوز تعبیه شده‌اند، در بیشتر اوقات ایده بسیار خوبی نیست. اکثر آنها بسیار بهینه هستند. تقریباً هیچ حجمی از پردازش CPU را به خود اختصاص نمی‌دهند و در نهایت از حافظه فعال خارج می‌شوند. در واقع حافظه سیستم شما را اشغال نمی‌کنند. بسیاری از نرم‌افزارها وجود دارند که برای عملکرد صحیح سیستم عامل بسیار مهم هستند. شما فقط با غیر فعال کردن تصادفی آنها فرایند کاری سیستم را خراب خواهید کرد.

در نتیجه مبادا فکر کنید ما دیوانه هستیم که توصیه می‌کنیم بعضی از سرویس‌ها را غیرفعال کنید. این غیر فعال‌سازی مربوط به خدمات داخلی ویندوز نیست. سرویس‌هایی که باید خیلی دقیق آنها را بررسی کنید، همه خدمات مربوط به برنامه‌های نصب شده توسط شما هستند که سرعت کامپیوتر شما را کند می‌کنند. اگر تعداد زیادی نرم‌افزار نصب کرده‌اید، احتمالاً تعداد زیادی از این خدمات وجود دارد. شما باید نرم‌افزاری را که استفاده نمی‌کنید حذف کنید و سپس در صورت لزوم سرویس‌ها را غیرفعال کنید. مراقب باشید زیرا بدیهی است که می‌توانید فعالیت سیستم را دچار مشکل کنید.

اگر از ویندوز 8 استفاده می‌کنید، متوجه می‌شوید که سرویس‌های سیستم به مراتب بهینه‌تر شده‌اند. در نتیجه از حافظه کمتری استفاده می‌کنند. بسیاری از آنها با هم ترکیب شده‌اند تا همزمان از فرآیندهای کمتری استفاده کنند. ما می‌خواهیم استدلال کنیم که حتی اگر برنامه‌های مدرن روی لپ‌تاپ یا دسک‌تاپ نسبتاً بی معنی هستند و کاربردی ندارند اما دسک‌تاپ معمولی دارای ویندوز 8 از لحاظ سرعت بسیار ساده‌تر و بهینه‌تر شده است. بنابراین به‌روزرسانی ویندوز جهت عملکرد بهتر ایده بدی نیست.

همچنین لازم به ذکر است که اگر می‌خواهید کامپیوتر خود را برای سرعت بخشیدن به آن تغییر دهید می‌توانید با حذف نرم‌افزارهایی که نیازی به آن ندارید یا جایگزین کردن نرم‌افزارهای بدردنخور و اطمینان حاصل کردن از اینکه هیچ برنامه جاسوسی در کامپیوتر شما فعال نیست به راحتی به این هدف برسید.

 از آنجا که احتمالاً هنوز می‌خواهید در مورد غیرفعال کردن سرویس‌ها بدانید، می‌توانید به وب سایت digitalcitizen مراجعه کنید. در آنجا مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها را برای مواردی که می‌توان با خیال راحت غیرفعال کرد، به همراه برخی از اطلاعات مفید در مورد اینکه چرا می‌توان بدون آسیب رساندن به کامپیوتر شخصی هر یک را حذف کرد وجود دارد. متوجه خواهید شد که در آنجا توصیه می‌کنند بسیاری از سرویس‌ها را به جای غیر فعال کردن، روی حالت دستی تنظیم کنید. برخی از سرویس‌ها به طور پیش فرض روی دستی تنظیم شده‌اند، بنابراین غیرفعال کردن آنها به عملکرد کامپیوتر کمک نمی‌کند.

از آنجا که ما نمی‌توانیم بدون دادن راهکار فقط شما را به سایت دیگری ارجاع دهیم، در اینجا لیست برخی از سرویس‌های داخلی ویندوز را ارائه داده‌ایم که معمولاً به طور پیش فرض فعال هستند. شما می‌توانید با خیال راحت آنها را غیرفعال کنید. هنگامی که لیست کامل را در سایت digitalcitizen می‌خوانید، مطمئن شوید که قبل از غیرفعال کردن موارد مورد نظر توضیحات آنها را برای هر یک از موارد به طور دقیق مطالعه کرده‌اید.  

  • برنامه ردیف‌گر چاپ (Print Spooler): اگر از چاپگر یا قابلیت ایجادPDF  استفاده نمی‌کنید می‌توانید این سرویس را غیرفعال کنید.
  • پشتیبانی بلوتوث (Bluetooth Support): اگر از بلوتوث استفاده نمی‌کنید این را هم می‌توانید غیرفعال کنید.
  • رجیستری از راه دور (Remote Registry): معمولاً به طور پیش فرض اجرا نمی‌شود، اما می‌توانید برای ایمنی بیشتر آن را غیرفعال کنید.
  • دسک‌تاپ از راه دور (Remote Desktop): برای این مورد 3 سرویس وجود دارد. اگر از دسک‌تاپ از راه دور استفاده نمی‌کنید، آنها را غیرفعال کنید.

توجه: توصیه نمی‌کنیم سرویس Windows Time را غیرفعال کنید. غیرفعال کردن آن به عملکرد کامپیوتر شما کمک نمی‌کند. این سرویس از قبل روی حالت دستی تنظیم شده است و فقط گاهی اوقات اجرا می‌شود. به همین دلیل خیلی بهتر است که زمان کامپیوتر خود را به درستی تنظیم کنید.


غیرفعال کردن سرویس های ویندوز

صفحه شروع ویندوز یا منوی شروع را باز کنید، عبارتservices.msc  را تایپ کنید و کلید Enter را بزنید تا پنل خدمات ظاهر شود.

نشان دهنده غیرفعال یا Disabled کردن سرویس بلوتوث

روی موردی که می‌خواهید غیرفعال شود دوبار کلیک کنید و کشویی را به حالت غیرفعال (یا در صورت تمایل دستی) تغییر دهید.




مطالبی که شاید برای شما مفید باشد

کلید میانبر مخفی ویندوز جهت راه‌اندازی مجدد درایور کارت گرافیک

نحوه استفاده از Event Viewer برای یافتن زمان راه‌اندازی کامپیوتر

هر آنچه درباره صفحه آبی مرگ باید بدانید




دیدگاهتان را بنویسید