اگرچه امروزه اکثر گوشیهای هوشمند اندرویدی با حداقل حافظه ۱۲۸ گیگابایتی ساخته و به بازار مصرف عرضه میشوند، اما این فضای ذخیرهسازی پس از ۱ سال یا زودتر تمام میشود، مخصوصاً برای افرادی که دیوانه عکسها، ویدیوها یا بازیها هستند. به همین خاطر استفاده از کارتهای micro SD هنوز محبوب است. با این حال، مشکل عدم شناسایی کارت SD در گوشیها به دلیل قلابی بودن محصول، استفاده نادرست یا سایر حوادث مربوط به کارت SD رایج است. یکی از بدترین حالتها این است که اگر نتوانید به فایلهای روی کارت حافظه گوشی دسترسی پیدا کنید، نیاز به یک راه حل بازیابی اطلاعات کارت SD دارید. اگر مشکل شما آنقدرها هم بد نیست و گوشی اندروید شما فقط کارت SD را نمیخواند، لطفاً راه حلهای زیر را برای رفع مشکل خودتان امتحان کنید. با ما در این مقاله همراه شود تا روش رفع مشکل عدم شناسایی کارت SD توسط گوشی را یاد بگیرید.
جهت رفع مشکل عدم شناسایی کارت SD توسط گوشی ابتدا منشاء مشکل را پیدا کنید
مهمترین کاری که در ابتدای کار باید انجام دهید این است که منشاء مشکل را پیدا کنید. 2 حالت وجود دارد یا مشکل از کارت میکرو اسدی است یا گوشی اندرویدی شما. پیدا کردن منشاء مشکل باعث صرفهجویی در زمان و تلاش شما میشود.
کارت میکرو اسدی (SD card)
به احتمال زیاد مشکل ناشی از کارت SD است. در ادامه سه نکته وجود دارد که میتواند به شما در شناسایی منشاء مشکل کمک کند.
- کارت SD خودتان را در دستگاه تلفن همراه دیگری قرار دهید، که قابلیت خوانش کارتهای SD دیگر را دارد. ببینید آیا کارت حافظه مورد نظر توسط آن گوشی قابل شناسایی است یا خیر.
- برنامه SD Insight را روی گوشی اندرویدی خود نصب و اجرا کنید و بررسی کنید که آیا کارت SD مورد استفاده اصل است یا خیر.
- بررسی کنید که آیا کامپیوتر شما میتواند کارت SD مورد نظر را با کارتخوان بخواند یا خیر.
گوشی اندرویدی
همچنین ممکن است منشاء مشکل گوشی اندروید شما باشد. شما میتوانید یک کارت SD دیگر را که مطمئن هستید در سایر گوشیها قابل شناسایی هستند را در گوشی خودتان جایگذاری کنید. اگر کارت SD جدید در تلفن همراه شما قابل شناسایی نیست، ممکن است مجبور شوید گوشی خود را در سطح نرمافزاری یا سختافزاری تعمیر کنید.
سایر دلایل
ممکن است کارت SD و تلفن Android شما به طور جداگانه خوب کار کنند، اما در صورت ترکیب با یکدیگر خوب کار نکنند. این مشکل نادر است اما هنوز ممکن است که اتفاق بیافتد. برخی از کارتهای SD به منبع تغذیه پایدار نیاز دارند، اما برخی از باتریهای مورد استفاده ممکن است واجد این شرایط نباشند. در این مورد، میتوانید از یک باتری اصلی استفاده کنید یا یک کارت SD جدید در داخل گوشی خود قرار بدهید.
هفت راه برای رفع مشکل عدم شناسایی کارت SD در تلفن همراه
1- چندین ترفند ساده
- گوشی اندروید خود را ریاستارت (ReStart) کنید.
- باتری و کارت SD خود را در بیاورید و مجددا در گوشی قرار بدهید.
- اگر این کارها جواب نداد راه حل های زیر را امتحان کنید.
2- کارت SD خود را به آرامی تمیز کنید
تماس ضعیف میتواند باعث شناسایی نشدن یا شناسایی ضعیف در کارت SD شود. برای اینکه دوباره کارت SD کار کند، میتوانید کارت SD را بردارید و سپس قطعه مسی را به آرامی با یک دستمال تمیز پاک کنید. در صورت لزوم، شیار کارت SD گوشی خود را نیز تمیز کنید. اگر کارت SD شما کثیف باشد در فرایند شناسایی آن توسط گوشی اختلال به وجود می آید.
3- کارت SD را جدا و دوباره متصل کنید
در گوشی Android ، به بخش تنظیمات (Settings) > فضای ذخیره سازی (Storage) بروید و بخش کارت SD را پیدا کنید. اگر در این بخش گزینه نصب کارت اسدی (Mount SD card) یا کارت SD را جدا کنید (Unmount SD card) را نشان داد، این عملیات را برای رفع مشکل انجام دهید. ثابت شده است که این راه حل میتواند برخی از مشکلات شناسایی نشدن کارت SD را حل کند. مطمئن شوید که تلفن در طول این فرآیند به کامپیوتر متصل نیست.
4- از کامپیوتر خود برای تشخیص مشکل استفاده کنید
ویندوز میتواند برخی از خطاها را در انواع درایوها (مانند کارت SD) ترمیم کند، بنابراین میتوانید کارت SD را برای بررسی خطاهای احتمالی موجود روی کامپیوتر نصب کنید. با این حال، اگر کامپیوتر شما نتواند کارت SD را شناسایی کند، این راه حل کارایی نخواهد داشت.
مرحله 1: کارت SD خود را در یک کارت خوان قرار دهید و سپس به کامپیوتر متصل کنید.
مرحله 2: My Computer را باز کنید و درایو دیسک کارت SD را پیدا کنید.
مرحله 3: روی دیسک راست کلیک کرده و گزینه مشخصات (Property) را انتخاب کنید.
مرحله 4: روی تب ابزارها (Tools) کلیک کنید.
مرحله 5: در بخش بررسی خطا (Error checking)، گزینه بررسی (check) > تعمیر درایو (Repair drive) را انتخاب کنید.
مرحله 6: هنگامی که درایو تعمیر شد، کارت SD را خارج کرده و آن را در تلفن قرار دهید.
5- فرمت کارت SD
این راه حل همچنین فقط زمانی قابل اجرا است که کامپیوتر شما بتواند کارت SD را تشخیص دهد.
مرحله 1: کارت SD را از طریق کارتخوان به کامپیوتر متصل کنید.
مرحله 2: کل کارت SD را برای پشتیبانگیری در جایی از کامپیوتر شخصی خود کپی کنید.
مرحله 3: روی درایو کارت SD خود کلیک راست کرده و سپس گزینه فرمت کردن (Format) را انتخاب کنید.
مرحله 4: در پنجره گزینه Format، یک گزینه را از بخش File system را انتخاب کنید.
توجه: همانطور که توسط Rukbat پیشنهاد شده است، اگر کارت SD شما 32 گیگابایت یا کوچکتر است، باید برای آن فرمت FAT32 را انتخاب کنید، یا اگر کارت شما بزرگتر از 32 گیگابایت است باید فرمت exFAT را انتخاب کنید.
مرحله 5: برای فرمت کردن کارت SD روی Start کلیک کنید.
مرحله 6: کارت SD را در تلفن خود قرار دهید و بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا خیر.
6- بازگشت به حالت کارخانه (Factory reset) گوشی اندروید
گاهی اوقات کارت SD به دلیل مشکلات نرمافزاری در گوشی اندروید شناسایی نمیشود. تنظیم مجدد کارخانه میتواند انواع خطاهای نرمافزاری را در دستگاه اندروید حل کند.
به بخش تنظیمات (Settings)، پشتیبانگیری و تنظیم مجدد (Backup and reset) بروید و سپس گزینه بازنشانی دادههای کارخانه (Factory data reset) را انتخاب کنید.
تذکر بسیار مهم: لطفاً مطمئن شوید که رمزهای عبور حسابهای GoogleوSamsung در تلفن خود را در صورت قفل حفاظتی بازنشانی به تنظیمات کارخانه میدانید و ابتدا از حافظه تلفن خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
توجه: اگر به دلیل برگشت به تنظیمات کارخانه اطلاعات گوشی را از دست دادید، لطفاً پس از بازنشانی به تنظیمات کارخانه، اطلاعات خودتان را بازیابی کنید.
7- مشکللات سختافزاری گوشی تعمیر کنید
اگر همه روشهای بالا نتوانستند مشکل شناسایی نشدن کارت micro SD را برای شما رفع کنند، به احتمال زیاد مشکل سختافزاری است و یا کارت SD یا تلفن همراه آسیب دیده است. اکنون باید برای رفع مشکل سختافزاری یا یک کارت حافظه جدید خریداری کنید یا دستگاه را به یک تعمیرگاه مجاز ببرید.
کلام پایانی: امیدواریم یکی از نکات بالا مشکل شناسایی نشدن کارت SD توسط گوشی اندروید را برای شما برطرف کرده باشد.
مطالبی که شاید برای شما مفید باشد
تبدیل گوشی اندروید و آیفون به کنترل تلویزیون
فرق بین فلش کردن و ریست فکتوری