انواع کامپیوتر

انواع کامپیوتر ها را می‌توان به طور کلی از نظر سرعت و قدرت محاسبات طبقه‌بندی کرد. در ادامه توضیح مختصری درباره انواع کامپیوترها ارائه شده است.


ابر کامپیوتر (Supercomputer)

از انواع کامپیوتر ها می توان به ابر کامپیوترها اشاره کرد. ابر کامپیوترها سریع‌ترین و گرانترین نوع کامپیوتر هستند. از این کامپیوتر‌های عظیم برای حل مسائل بسیار پیچیده علوم و مهندسی استفاده می‌شود. ابر کامپیوترها با بهره‌گیری از پردازش موازی، قدرت پردازش خود را به دست می‌آورند. آنها از پردازنده‌های زیادی به طور همزمان در یک مسئله استفاده می‌کنند. یک ابر کامپیوتر معمولی می‌تواند در هر ثانیه تا ده تریلیون محاسبه را انجام دهد. مانند ابرکامپیوتر کلمبیا.

تصویر یک ابرکامپیوتر


سیستم اصلی (Mainframe Computer)

کامپیوتر‌های سیستم اصلی (Mainframe) از بسیاری جنبه‌ها به ابر کامپیوتر‌ها شباهت دارند. تفاوت اصلی بین آنها در این واقعیت است که یک ابر کامپیوتر از توان اولیه خود برای تمرکز روی کارها استفاده می‌کند، در حالی که یک سیستم اصلی هزاران یا میلیون‌ها عملیات را با هم انجام می‌دهد. به دلیل ماهیت این نوع کامپیوتر، سیستم اصلی اغلب در سازمان‌های بزرگ برای پردازش داده‌های انبوه مانند داده‌های سرشماری، سرشماری صنعت و مصرف‌کننده، برنامه‌ریزی منابع سازمانی و پردازش معاملات استفاده می‌شود.

Mainframe Computer


کامپیوترهای سرور (Server Computer)

سرورها از دیگر انواع کامپیوتر ها هستند. سرور یک کامپیوتر مرکزی است که شامل مجموعه‌ای از داده‌ها و برنامه‌ها است. این سیستم که سرور شبکه نیز نامیده می‌شود، به همه کاربران متصل اجازه می‌دهد تا داده‌ها و برنامه‌ها را به اشتراک گذاشته و ذخیره کنند. دو نوع مهم سرورها، سرورهای فایل‌ها و سرورهای برنامه هستند.

سرورها یک سطح پایین‌تر از ابر کامپیوتر‌ها هستند زیرا آنها در تلاش برای حل یک مسئله بسیار پیچیده نیستند اما بسیاری از مشکلات کوچک‌تر مشابه را حل می‌کنند. نمونه‌ای از سرورها، کامپیوترهایی هستند که ویکی پدیا، دائر المعارف خود را در آنها ذخیره می‌کند. این کامپیوترها باید صفحه مورد نظر کاربر را پیدا کرده و به کاربر نمایش بدهند. به خودی خود، این یک کار بزرگ نیست، اما این کار برای یک سرور تبدیل به یک وظیفه می‌شود که کامپیوتر‌ها مجبور شوند صفحات زیادی را برای بسیاری از کاربران پیدا کنند و به آنها نشان بدهند. بعضی از سرورها، مانند سرورهایی که Google برای مواردی مانند Google Documents  استفاده می‌کند، به جای فقط پرونده (فایل‌ها) مانند برنامه ویکی‌پدیا، برنامه هایی روی آنها ذخیره شده است.  

کامپیوترهای سرور گوگل


ایستگاه کاری (Workstation Computer)

ایستگاه‌های کاری یک دیگر از انواع کامپیوترها هستند. ایستگاه‌های کاری، کامپیوترهای گران قیمت و پیشرفته‌ای هستند که برای کارهای پیچیده‌تری ساخته شده‌اند و در هر زمان خاص برای استفاده یک کاربر در نظر گرفته شده‌اند. برخی از کارهای پیچیده شامل محاسبات علمی، ریاضیاتی و مهندسی است و این کامپیوترها برای طراحی و ساخت وسایل مفید هستند. گاهی اوقات به دلایل بازاریابی ایستگاه‌های کاری، نامناسب نامیده می‌شوند. ایستگاه‌های کاری واقعی معمولاً به صورت خرده فروشی به فروش نمی‌رسند، اما این موضوع در حال تغییر است. فیلم داستان اسباب بازی در مجموعه ایستگاه‌های کاری خورشید (Sparc) ساخته شد.

ایستگاه کاری


کامپیوتر شخصی (Personal Computer or PC)

اختصارPC  مخفف Personal Computer است، همچنین این نوع کامپیوتر به عنوان Microcomputer  نیز شناخته می‌شود. این نوع کامپیوتر را می‌توان به عنوان یک کامپیوتر کوچک و نسبتاً ارزان قیمت که برای یک کاربر خاص طراحی شده، تعریف کرد. مشاغل مختلف از کامپیوترهای شخصی برای پردازش کلمه (مانند نرم‌افزار ورد)، حسابداری و برای اجرای برنامه‌های صفحه گسترده و مدیریت پایگاه داده استفاده می‌کنند. در خانه، محبوب‌ترین کاربرد برای کامپیوتر‌های شخصی، بازی و گشت و گذار در اینترنت است. اگرچه کامپیوتر‌های شخصی به عنوان سیستم‌های تک کاربره طراحی می‌شوند، اما این سیستم‌ها به طور معمول می‌توانند به هم متصل شوند و یک شبکه را تشکیل ‌دهند.

تصویر یک کامپیوتر شخصی


میکروکنترلر (Microcontroller)

یکی دیگر از انواع کامپیوترها میکروکنترلرها هستند. میکروکنترلرها کامپیوترهای کوچکی هستند که کاربر را قادر می‌سازد داده‌ها را ذخیره کرده و دستورات و وظایف ساده را اجرا کند. بسیاری از این سیستم‌ها به سیستم‌های جاسازی شده (تعبیه شده) معروف هستند. به عنوان مثال کامپیوتر موجود در اتومبیل یک سیستم تعبیه شده است. میکروکنترلر رایجی که ممکن است در اتومبیل مشاهده شود آردینو (Arduino) نام دارد.




مطالبی که شاید برای شما مفید باشد

تاخیر زمانی یا CL در حافظه به چه معنا است؟

اختلاف بین رم اس‌دی و رم‌های دی‌دی‌آر

نحوه افزایش سرعت پردازنده




دیدگاهتان را بنویسید